Project Life: omanlaisensa päiväkirja


Project Life on Becky Higginsin kehittämä konsepti, jonka tavoitteena on tehdä skräppäys ja muistojen tallentaminen mahdollisimman helpoksi. Project Life -tyyppisessä skräppäämisessä sivut kootaan valmiisiin pieniin muovitaskuihin ja erilaisia sivumalleja on useita. Tämän kaltainen taskuskräppäys onkin viime vuosina löytänyt jalansijansa askartelumaailmassa ja monet valmistajat tuovatkin taskuihin sopivia tuotteita paljon markkinoille tehden askartelusta vieläkin helpompaa!

Project Life tallentamaan arkea

Minä aloitin Project Life -albumin täyttämisen vuoden 2014 alusta. Halusin tavan, jolla tallentaa arjen pieniä asioita. Aluksi ajattelin, että kyllähän tehdyt asiat muistaa, mutta jo nyt noin 2,5 kuukauden jälkeen on kyllä huomattavissa miten arjen pienet yksityiskohdat unohtavat nopeasti. Minusta Project Life onkin helppo jotenkin mieltää omanlaisekseen päiväkirjaksi, joka sisältää tarinoita, kuvia ja muistoja kauniissa paketissa!


Minä olen lähtenyt täyttämään albumia viikoittain, eli täytän yhden aukeaman viikossa. Lähestymistapani on hyvin yksinkertainen: kuvia ei tarvitse olla mahdottoman paljon ja ne voi jopa olla vain muutamalta päivältä. Yritän tallentaa näihin aukeamiin viikkojen kohokohtia, mutta myös niitä arjen tavallisuuksia, kuten mitä söimme tällä viikolla tai mitä tv-ohjelmaa olemme nyt katsonut. Näitä on varmasti vuosien päästä mukava katsoa ja muistella!

Tämän viikon tallentamiseen käytin Basic Greyn Highline -kokoelmaa (joka on muuten Paperilla-lehden arvonnassa palkintona).  Kokoelmassa oli valmiita Project Lifeen sopivia kortteja, kuten tuo "Favorites" ja "the best of times" -kortti. Näiden valmiiden korttien avulla aukeamien kokoaminen on helppoa. Lisäksi aukeamassa käytin Highline-sarjan papereita ja koristelussa käytin myös sarjan tarroja. Käyttäen yhtä kokoelmaa aukeamasta tulee helposti yhdenmukainen!

Project life, askartelu, skräppäys

Oletko sinä kokeillut Project Lifea? Miten olet lähestynyt tätä projektia?

Lähikuvia tästä Project Life -viikostani löydät blogistani. Samalla kerron miten tämä viikko eroaa aiemmista viikoista tyyliltään. 

Lisätietoa Basic Greyn tuotteista täällä. 6 kommenttia

 1. Mulla tyssäs pk siihen, etten muistanut ottaa joka päivä kuvia. Meinasin myydä jo koko kansion, mutta jospa ottaisin sen kanssa vähän rennommin ja menisin vähemmillä kuvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tuo kuvine päivittäinen ottaminen on vielä aika uusi juttu, joten päätin heti alusta asti ottaa rennosti albumin täyttämisen kanssa. Yhtenä viikkona tein myös niin (kun kuvia ei ollut paljonkaan), että leikkasin aukeaman toisen sivun muovitaskun noin puoliksi, jolloin sivusta tuli pienempi ja ei tarvinnut stressata vähäisten kuvien kanssa :)

   Poista
 2. Tuttua on, mutta on ollut väliä viimeisestä kuvasta. Mielestäni todella mainio tapa tallentaa arkipäivien tapahtumia. Aina ei tarvita juhlia.

  VastaaPoista
 3. Tykkään. Teen päiväkirjaa itselle vapaavalintaisella tahdilla ja niin olen aina ajan tasalla. En juurikaan ota kuvia vaan täytän taskuja art joutnal tyylillä. Toisen kansion aloitin valokuvia varten. Uskallan uskoa, että vihdoin saan lasten lapsuuskuvat kansioon 25 vuoden laatikossa makuuttamisen jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Minä aloitin PL:n tekemisen vuonna 2011 ja siitä asti olen sitä tehnyt, nyt menossa sitten 4 vuosi jo. Minulle pääosassa on kuvat, kokoan aukeaman aina viikosta. En pyri siihen, että jokaisesta päivästä olisi kuva vaan otan aina parhaat kuvat viikon varrelta ja kirjoitan pienen tekstin kuluneesta viikosta. Lapsi rakastaa selata näitä albumeita.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!