Gelatos vai Neocolor II?

Muistatko juttuni erilaisista korttipohjista, joissa oli käytetty Gelatos-värejä? Keväällä hankin Temperasta muutaman vesiliukoisen Caran D'Ache Neocolor II vahaliidun, joiden toimintaperiaate on hyvin samankaltainen kuin Gelatoseilla. Vertailinkin nyt näitä kahta tuotetta rinnakkain!


Gelatos-värit ovat koostumukseltaan selvästi pehmeämpiä. Värittäessä paperin pintaan jäi ainakin minulta pieniä hippuja, koska liitua hieman mureni samalla. Neocolor II on koostumukseltaan selvästi kovempi. Sillä sai myös tehtyä tarkempaa jälkeä terävän kärjen avulla.

Väritysjälki suoraan kynästä/liidusta värittämisen jälkeen 
Kuivalla sormella levittäessä, Gelatos lähti hieman leviämään ja kahden eri värin välistä rajaa pystyi hieman pehmentämään. Kuivalla sormella Neocolor II ei levinnyt oikeastaan ollenkaan.

Värin levittäminen kuivalla sormella
 Sekä Gelatosien että Neocolor II:n levittäminen oli selvästi helpompaa kun sormen kostutti veteen. Edelleen Gelatos levisi Neocolor II:ta selvästi helpommin.

Värin levittäminen vedellä kostutetulla sormella
Vesivärisiveltimellä levitettäessä kahden tuotteen ero tuli selkeästi esille. Jotta Gelatos lähti todella leviämään, vettä sai lisätä selkeästi Neocolor II:ta enemmän, joka taas liukeni välittömästi siveltimen kosketuksesta. Gelatosissa vesivärisiveltimen käytön jälkeen jäi myös enemmän alkuperäinen väritysjälki näkyviin, kun Neocolor II levittyi vesivärimäisesti.

Värin levittäminen vesivärisiveltimellä
Molemmissa tuotteissa on selvästi puolensa. Gelatoseja pystyy levittämään ja häivyttämään ilman tai vähällä vedellä. Neocolors II:lla saa tehtyä tarkempia yksityiskohtia värin ollessa kynän muodossa ja veden kanssa Neocolor II levittyy todella hyvin.

Oletko sinä kokeillut näitä tuotteita? Kumpi on suosikkisi?
6 kommenttia

 1. Gelatosia olen kokeillut mutta tuo toinen oli aivan uusi minulle. Kiitos tästä.

  VastaaPoista
 2. Molempia löytyy ja molemmissa on kyllä puolensa. Gelatokset on siitä kivoja, että ovat kovassa hylsyssä ja pysyvät siten siistimpinä ja voi säilyttää esim. penaalissa muiden kynien kanssa. Neocolorsseissa oon taas tykännyt enemmän väreistä ja siitä koostumuksesta miten helposti ne leviää veden kanssa sekoittaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, tuota säilystyspuolta en ajatellutkaan!

   Poista
 3. Hassu juttu, olen jotenkin aina mieltänyt Neocolorit "lasten liiduiksi", kun mulla oli niitä aina lapsena ja sellaiset ostin omalle lapsellenikin ekoksi väreiksi... Mutta voihan noita todellakin käyttää itsekin, niitä löytyy talosta :) Meillä tosin on rajattuja perusvärisettejä eli turhan perusvärejä mun makuuni. Gelatoksetkin löytyy....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat siis löytyy, sitten vaan testailemaan :)

   Poista

Kiitos viestistäsi!