Esittelyssä Heli
Olen uusi Paperillan bloggaaja ja teen kuvapäiväkirjoja (art journal). Minun nimeni on Heli Lindroos ja asun Turussa. Olen yhdeltä ammatiltani ompelualan artesaani ja pikkuhiljaa olen liukunut ompelusta ja tilkkutöistä kuvataiteisiin, maalaamiseen ja sekatekniikoihin. Nyt olen kymmenen vuotta tehnyt pääasiassa näitä päiväkirjoja. Siinä jo mukavasti (tai aika epämukavasti) näkee kehittymistä ja melkein en kehtaa niitä ensimmäisiä kirjoja näyttää. Koko ajan oppii uutta ja oma "käsiala" muuttuu. Aivan intona odotan millaisia kirjoja teen viiden tai kymmenen vuoden kuluttua.

Olen kahden aikuisen pojan äiti ja elän siinä ylellisessä tilanteessa, että asun yksin. Pieni kaksio on kokonaan minun käytössäni. Minulla on vain makuuhuone ja työhuone. Nojatuoli toimittaa olohuoneen ja ruokasalin virkaa. Kaikki maalaamiset ja tekemiset ovat esillä, levällään ja työn alla kaiken aikaa. Tosi kätevää. Aamulla keitän teetä, otan kupin ja ehdin maalata ennen töihin lähtöä. Siitä jatkan illalla.Teen kirjat itse, koska silloin voin valita haluamani paperin laadun. Joko sidon sivut metallikierteeseen tai teen ihan oikean kirjan. Tässä viimeisessä kuvassa näkyy "tyhjä" art journal. Käytän sivuihin osittain jo väritettyjä papereita, silloin joka aukeamalla on jo joku värikäs elementti valmiina.

Varmaankin kirjoitan tänne kuvapäiväkirjan tekemisestä, kirjoittamisesta ja sekatekniikoista. Itse yritän välttää yletöntä shoppailua, vaikka kieltämättä uudet maalipurkit innostavat kokeilemaan. Mietin omaa ilmaisua ja pyrin ainakin vähän tuunaamaan valmiita elementtejä. Ehkä raotan kaapin ovea joku kerta ja esittelen art journal tyylisen project life kansioni. Joku kirjoitus käsittelee varmasti kirjallisuusterapiaa ja omaa kirjoittamista. Olen kouluttautunut kirjallisuusterapiaohjaajaksi ja se on minusta mielenkiintoinen tulokulma art journalien tekemiseen.

En tee kortteja enkä oikeastaan skräppää, mutta tässä seurassa sitä saattaa lipsua.

Enemmän kuvia löytyy Helioskooppi blogista. Siellä sivupalkista löytyy tunniste "art journal basics", jonka takaa löytää seitsemän kirjoitusta kuvapäiväkirjan tekemisestä.
Helioskooppi löytyy myös Facebookista, mutta se on ihan tuore sivu vielä.
Minut löytää Pinterestistä. On ollut hupaisaa, että se taulu, johon kerään mekkoja saa enemmän seuraajia kuin art journal sivujeni kokoelma.


terveisin Heli

PS. tämä kuvan otti Anna-Kaisa / Polkkaponi.

1 kommentti

Kiitos viestistäsi!