Askartelutila: Askarteluhuone keittiön nurkassa


Tänään esittelen teille askartelutilani. Minä askartelen keittiössä, keittiön pöydän äärellä. Keittiössä askarrellessa on hyvät puolensa siinä, että vesipiste on lähellä, ja että tila pysyy yleensä siistinä, kun sotkut on siivottava pois. Huonoja puolia on se, että tarvikkeita ei oikein voi laittaa esille niin sanotusti käden ulottuville, vaan kaikki on piilotettuna kaappien kätköihin.

Askartelutilan järjestys ja eri säilytyspaikat


Askartelutarvikkeeni olen säilönyt isoon Ikean Hemnes-lipastoon. Lisäksi lipaston vasemmalla sivulla on kärry tavaroille (jonka vedän esiin pöydän ääreen tarvittaessa) ja lipaston oikealla puolella on pieni musta lokerikko pienille koristeille. Sen vieressä nurkassa lattialla makaa ompelukone, jonka nappaan esille, kun haluan ommella askarteluihini jotakin. Vähän epäkätevä paikka, jolle pitäisi keksiä parempi järjestely, mutta toisaalta tuolta sen napatessani siinä on jo johdot valmiiksi seinässä, joten sen saa käyttöön samantien. Kaapin päällä on pari Ikean säilytyslaatikkoa, jossa on koristeita ja keskeneräisiä projekteja. Kaapin alla parissa matalassa pahvilaatikossa säilytän keskeneräisiä leiskojani. Teen yleensä yhtä skräppäyssivua useana iltana pikkuhiljaa eteenpäin, ja tuolta ne on kätevä aina ottaa laatikossaan pöydälle esille ja jatkaa askartelua. Lipaston lisäksi pöydän vastakkaiselta puolelta nurkasta löytyy laatikosto papereille, joka näkyy yllä kuvassa oikeassa reunassa. Näiden tässä kuvassa näkyvien tavaroiden lisäksi mulla on maaliroiskeita varten oma iso pahvilaatikko, jonka sisällä teen maalailut, ja jota säilytän vaatekaapissa ja haen sen sieltä esiin kun alan askarrella.

 
 


Askartelukaapin sisältö ja järjestely


Askartelukaappini on reilun kokoinen: 130 cm korkea ja siinä on kuusi vetolaatikkoa. Toiseksi ylin laatikko on isoin ja säilytän siinä tällä hetkellä pääasiassa valmiita askareluitani. Luonnollisesti mulla odottaa siellä iiiso kasa leiskoja, jotka pitäisi laittaa albumeihin. Lipaston kolme alinta laatikkoa on täpötäynnä askartelutarvikkeita. Tarvikkeiden järjestys on muuttunut ja hioutunut ajan myötä. Lipasto on ollut minulla käytössä nyt puolitoista vuotta ja olen huomannut, miten tärkeää on se, missä kohtaa eri tarvikkeet ovat. Ne mitkä ovat helpoiten käden ulottuvilla suoraan pöydän äärestä, niitä tulee myös eniten käytettyä. Ja yhteenkuuluvat tuotteet on hyvä olla vierekkäin, kuten vaikkapa leimasimet ja musteet, ja maalit ja sabluunat. Suosikkitarvikkeet ovat helpoiten esillä, mutta vielä muutamat tarvikkeet hakevat paikkaansa. Yleensä testailen ja vaihtelen tarvikkeiden paikkoja pikkuhiljaa.


Silppupapereille omat laatikot


Suurin osa tarvikkeista on lipaston sisällä pienemmissä laatikoissa. Niiden järjestely on vaatinut hieman tetris-taitoja, mutta on kätevää, kun tietyt tarvikkeet saa tarvittaessa nostettua kaapista ulos omissa laatikoissaan. Sellaiset, mitä tulee usein nosteltua esille, on mun silppupaperilaatikot. Mulla on käytössä kaksi eri laatikkoa silpuille. Toiseen tulee isommat paperinpalat ja pienempään pienemmät silput. Niistä on todella kätevää plärätä sopivansävyisiä pieniä paperinpalasia projekteihin.


Askartelutarvikkeiden järjestäminen värien mukaan


Tykkään käyttää paljon pieniä koristeita ja nappeja mun askarteluissa. Tämä Clas Ohlsonilta ostettu laatikosto on niiden säilyttämiseen ihan ehdoton! Tämä on siis nauloille ym. tarvikkeille tarkoitettu lokerikko. Mulla oli tämä aiemmin eri asunnossa pöydän päällä, seinää vasten, ja nyt tämä onkin vähän hassussa paikassa tuolla kaapin sivussa. Toisaalta tiedän mitä missäkin lokerikossa on, joten kulman taakse kurottelu ei ole vaikeaa. Yleensä otankin aina tarvitsemani lokerot irti ja nostan pöydälle kun käytän niitä. Ja tosiaan, uudet tarvikkeeni puran aina näihin lokeroihin värien mukaan.Papereiden säilyttäminen näppärässä laatikostossa


Säilytin papereita ennen tuossa isossa lipastossa, mutta tilanpuute alkoi vaivata. Lisäksi lipaston ohuet pohjat alkoivat painua mutkalle papereiden painosta, joten hankin isoille papereille oman laatikostonsa. Tämä Ikean Bissa-kaappi on itseasiassa kenkäkaappi. Idea tähän on bongattu Basic Greyn blogista, Els Brigen askartelutilan esittelystä. Laatikosto on tosi näppärä, se mahtuu juuri sopivasti tuohon nurkkaan ja papereita on tosi helppo selata, kun nuo laatikot avautuvat noin levälleen. Säilytän papereita vielä sävyjärjestyksessä, niin sekin nopeuttaa oikeanlaisten papereiden löytymistä.

Lisää askartelutilastani ja enemmän kuvia lipaston sisällöstä ja mietintöjäni tarvikkeiden järjestelystä löydät blogistani tästä linkistä! Tervetuloa!


3 kommenttia

 1. Mahtava idea tuo kenkäkaappi papereille, pitää oikein tutkia tarkemmin noita kaappeja kun seuraavan kerran käyn huonekalukaupassa. Muutoinkin ihanan selkeää. Itsellä näin pieni tila ei toimisi kun teen kaikkea mahdollista enkä vain paperiaskartelua.

  VastaaPoista
 2. Mielettömän hieno järjestys. Mun pitäisi taas järjestää kaikki uusiksi. Kummasti tavarat leviää. Olen suloisessa sekamelskassa olohuoneen nurkassa ja paljon tavaraa näkyvillä, koitan siistiä jos tiedän että joku on tulossa. Kenkäkaappi on mainio idea, siihen varmaan saisi muutakin kätevästi laitettua.

  VastaaPoista
 3. Olen kateellinen, kun ne mahtuu noin :D Hyvä järjestys. MInua alkoi taas kiehto atuo skräppikoristeiden yms. lajittelu värien mukaan- JOskus olis jotkut värittäin, mutta sitten mä lopetin sen. Mutta tuo alkoi nyt kiinnostaa, koska usein haet juuri sopivan värisiä.

  Tuo kenkälaatikon käyttö 12 tuumasille papareille on mahtava idea, kiitos kun jaoit!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!