Yksinkertaisen kaunista


Korttiaskartelua


Välillä tulee kausia, että korteissani on jos jonkilaista tekniikkaa, värejä,  kerrosta toisen perään ja koristeita vaikka muille jakaa. Kortteiluun saattaa mennä tämän takia useampikin tunti kerrallaan. Liekkö johtuen uuden vuoden puhdistavasta vaikutuksesta minulla on tullut viimeaikoina pakottava tarve kortteilla jonkin verran yksinkertaisemmin. Varmaan tuokin, että ulkona ei ole ollut niin paljon lunta, tekee sen, että valkoista on saatava enempi ympärilleen ja silmienkin eteen. :D

Intouduin joulun jälkeen sitten pyörimään pinterestissä ja sieltä silmilleni hyppäsivät jatkuvasti ihanan selkeät ja ilmavat kortit. Korteissa ei tuntunut olevan mitään liikaa vaan yksinkertaiset hyvin tehdyt yksityiskohdat saivat valkoisesta ilmaa ympärilleen ja näin nousivat kortissa keskiöön. Hieman kaivellessani korteista lisätietoa päädyin monen kortin kohdalla lyhenteeseen CAS. Lyhenne tulee sanoista Clean And Simple, eli kortit rakennetaan suomalaisittain puhtaasti ja yksinkertaisesti.

Useammasta Amerikkalaisesta haasteblogista olenkin löytänyt melko selkeät määritelmät CAS korteille:

* Yksi pääkuva
* Paljon avointa tilaa
* Rajoitettu määrä kerroksia ja koristeita
* Nopeita ja helppoja tehdä

Kuulostaa helpolta vai mitä. :D

CAS-tyyliä voi joku halutessaan jakaa vielä vähän eri variaatioihin esimerkiksi niin, että käyttää enempi värejä tai kerroksia tai haluaa enempi kaikkea, mutta tekee muuten selkeää, graafisempaa linjaa.

En koe itse vielä tätä puhdasta CAS-tyylilajia kovin omana tai mitenkään helppona, mutta ihastelu on pikkuhiljaa muuttunut inspiraatioksi ja olen muutaman kortin jo tällä tyylillä kokeillutkin. Minulla on tässä tyylissä se vaikeus, että en meinaa uskaltaa laskea korttia "alastomana" omasta suodattimestani läpi. Helposti minulla käy siis niin, että korttiin rupeaakin ilmestymään lopulta enemmän elementtejä kuin olin alunperin suunnittellut. Ei se tietenkään aina haittaa, mutta toisinaan olisi ihana osata malttaa tehdä selkeämpää.

Tässä selkeässä, puhtaassa ja yksinkertaisessa tyylilajissa suomalaisista blogeista seurailen taiturimaisen Nonnin Korttikarkuri-Runaway cards- blogia. Katsopas vaikka näitä:

korttiaskartelu, askartelu
Party animal.

korttiaskartelu, askartelu
You are special.

Tässä on jo muutama kerros enempi, mutta yksinkertaisen kaunis silti:

korttiaskartelu, askartelu
Have a Great day

Naapurimaasta Ruotsista löytyy taas melkoisen taitava Biggan joka pitää blogia Bigganed. Bigganilta löytyy esimerkiksi tällaisia:

korttiaskartelu, askartelu
peace on earth

Näistähän se idea sitten lähti. :) Piti ottaa härkää sarvista, kun inspiraatio iski ja ruveta touhuamaan:

korttiaskartelu, askartelu


Jos kiinnostuit kuinka olen yllä olevan kortin tehnyt ja muissa yksinkertaisissa korteissa onnistunut, niin kurkkaa Blogiini.1 kommentti

  1. Nonni is a great inspiration and you have done a great job at making CAS cards x

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!