Projekti: Unelmien mekko paperista

http://www.askartelupoydanaaressa.blogspot.fi/
 
Hei kaikki! Kuten joulukuisessa esittelyssäni kirjoitin, olen tällä hetkellä erityisen kiinnostunut kolmiuloitteisista projekteista sekä vanhoista kirjoista. Toisaalta myös oman naisellisuuden pohdintaa on ollut ilmassa monella tapaa jo jonkin aikaa, joten halusin jatkaa aiheen parissa työstämistä myös paperiaskartelun keinoin. Tein siis paperisen unelmien mekon, jossa on yhdistettynä prinsessaa, nykyaikaa sekä sitä tärkeintä eli sisintä.


Olisin itseasiassa halunnut käyttää hahmon kasvoina jotain omakuvaa, mutta harmillisesti tulostimeni on rikki, joten en saanut tähän hätään sopivankokoista kuvaa. Onnekseni lehdestä löytyi mittasuhteiltaa sopiva kuva, joka sopi kivasti mekon malliin. Kuvaa etsin nimittäin vasta aivan lopussa, kun mekko tuntui sittenkin kaipaavan ihmishahmon sisälleen, vaikka en ollut sellaista etukäteen suunnitellut. Projekti siis muotoutui tehdessä, eikä tarkkoja suunnitelmia ollut.


Prinsessamainen etupuoli vie työssä ehkä suurimman huomion, mutta syvällisempää merkitystä on kuitenkin itselleni hahmon taustalla, joka kuvastaa ihmisen sisintä. Tässä vaiheessa en ole lisännyt sinne vielä mitään, mutta ajatus on jo olemassa. Ehkä sitä ei olekaan tarkoitettu kaikkien nähtäväksi, vaan se voi olla piilossa.


Hahmon takaa otetusta kuvasta näkee rungon mallin. Olen siis taivuttanut metallilankakehikon päälle kerrostamaani paperista tukirakennetta alareunasta, jolloin hahmo pysyy pystyssä. Lopuksi päällystin taustan vielä pienenpienillä kirjansivun palasilla, jotta siitä tuli kaunis. 6 kommenttia

 1. Hieno paperiveistos. Vanhat kirjat ovat kauniita ihan sellaisenaan ja ihanaa materiaalia erilaisiin projekteihin.
  Tässä linkki omaan projektiini. Paperimekko sekin. http://vimeo.com/30980563

  Terveisin Lotta-Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä Lotta-Pia. Todella kiinnostava ja kaunis teos, joka herätti uusia ajatuksia.

   Poista
 2. oh, wow... this is absolutely stunning!
  I'm so impressed by all the layers and details!
  last year I made my own Dream Dress :)
  http://drugaszesnascie.blogspot.com/2013/08/za-kazdym-razem-kiedy-tworze-kolaz-na.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you. :)

   Your Dream Dress is great! It was very nice to see it so thank you for the link!!

   Poista

Kiitos viestistäsi!