CHA -messuilla

Maailman suurimmilla paperiaskartelu messuilla


Hei kaikki! Messut on nyt käyty ja kaiken kaikkiaan takana on upea reissu täynnä monenlaisia elämyksiä.

Lähdimme Elinan kanssa liikkeelle keskiviikko aamuna kohti Los Angelesia. Lensimme Lontoon kautta ja matka aika oli vaihtoineen noin 17 tuntia. Koko reissussa minua jännitti etukäteen juuri lentäminen, sillä en ole suuri lentomatkustamisen ystävä. Matka sujui kuitenkin olosuhteisiin nähden hyvin. Edes New Yorkin yläpuolella riehunut lumimyräkkä ei aiheuttanut suurempaa turbulenssia.


Oli aikamoista astua ulos lentokentältä ja nähdä teitä vierustavat palmut ja ihmiset surffilautoineen. Meillä oli auto valmiiksi vuokrattuna, joten ensitöiksemme lähdimme noutamaan autoa. Kentältä vuokraamoon pääsi näppärästi Shutlle bussilla ja pian istuimmekin autossa valmiina seikkailemaan Los Angelesin liikenteessä.

Itse istuin pelkääjän paikalla ja ehdin laskeskella kaistoja. Parhaimmillaan yhteen suuntaan kulki 8 kaistaa, toiseen saman verran ja risteyskohdissa kaistoja saattoi olla neljässä kerroksessa. Heikompaa olisi hirvittänyt, mutta Elina vaihteli kaistoja kylmän rauhallisesti!Saavuttuamme hotellille oli valvomista takana jo yli vuorokausi, joten kävimme vain syömässä ja painuimme pehkuihin. Seuraava päivä oli pyhitetty kiertoajelulle. istuimme kaksikerroksisen bussin katolla ja ihailimme Hollywoodin maisemia. Oli aika hauskaa nähdä paikkoja, jotka ovat tuttuja monista elokuvista ja tv -ohjelmista. Korvanapeista kuuluvassa selostuksessa kerrottiin missä olisi hyvä paikka bongata julkkiksia, ja niitähän riitti! Näistä satumaisen hienoista mahdollisuuksista huolimatta emme Elinan kanssa onnistuneet bongaamaan yhtäkään tuttua kasvoa, harmin paikka ;)


Askartelukursseilla mestareiden opissa


Perjantai aamu alkoi aikaisin. Elinan ensimmäinen kurssi Tim Holtzin opissa alkoi kahdeksalta aamulla Anaheimissa, jonne hotelliltamme oli tunnin ajomatka. Ranger järjesti messuilla kaksi työpajaa, jotka myytiin loppuun minuuteissa. Elinan onnistui päästä kummallekkin kurssille ennen kuin koko ilmoittautumis järjestelmä kaatui.


Tässä kuvassa on Dyan Reaveley, joka on Rangerin Dylusions mistejen kehittäjä ja kurssilaisia töidensä kanssa. Vaikka itse en näille rangerin kursseille päässytkään, niin haaveni osallistumisesta Tim Holtzin kurssille toteutui kun osallistuin Sizzixin Designers työpajaan. Alla kortti, jonka teimme n. 15 minuutissa, joka meillä oli aikaa kunkin suunnittelijan kanssa.

askartelu

Myöhemmin pääsimme myös samaan kuvaan Timpan kanssa. Hän taitaa olla alan ainut superjulkkis.


Messuilla pääsi tutustumaan moniin lahjakkaisiin suunnittelijoihin ja ihmisiin tuotteiden ja yritysten takana. Yksi uusista tuttavuuksista oli Dina Wakley, johon minulla oli ilo tutustua Rangerin pisteellä. Todella taitava mixed media taiteilija, jonka töihin kannattaa ehdottomasti tutustua lähemmin.


Hän on julkaissut mm. kirjan mixed mediasta. Messuilla hän esitteli Rangerille suunnittelemaansa linjaa, joka sisältää leimasimia ja maaleja. Innostuin itse kovin hänen tyylistään!

askartelu

Parasta messuilla olikin tutustua uusiin ihmisiin ja nähdä vanhoja tuttuja! Birgitin ja Natalien kanssa olimme olleet yhteyksissä jo ennen messuja ja sopineet yhteisestä illallisesta. Se olikin tarpeen, sillä messujen hektisessä ilmapiirissä ennalta sovittujen aikataulujen merkitys korostui.
Vanhoilla konkareilla oli mukanaan lukujärjestykset, joihin aamiais-, lounas-, ja illastreffit merkittiin muiden menojen joukkoon.


Nathalie sai syystäkin olla ylpeä, sillä häneltä ilmestyi ensimmäinen setti leimasimia Stampendoukselle juuri CHA -messuille! Todella upeita leimasimia ja odotan innolla, että saan itselleni koko sarjan testattavaksi!


Messuilla kävimme moikkaamaassa myös Finnabairia, joka tulee kesällä tänne koti Suomeen kurssittamaankin! Hän oli Priman osastolla esittelemässä uusia mistejä. Misteissä ideana on tuollainen jämerämpi, esimerkiksi kukkien suihkutuspulloista tuttu suutin osa.


Tässä kuvassa Elina esittelee Paperilla -lehteä. Finnabair on tehnyt seuraavaan lehteen hienon ystävänpäiväprojektin, joka oli esillä myös täällä CHA -messuilla!


Messualue oli täynnä erilaisia työnäytöksiä ja make&take pajoja, joten ilman kursseille osallistumistakin messuilla pääsi tekemään ja kokeilemaan. Osallistuimme Elinan kanssa kuitenkin useammalle kurssille ja ne olivat mielestäni hyvä ikkuna siihen, mitä yritykset tällä hetkellä tarjoavat. Kurssit oli suunnattu selkeästi alan ihmisille, eli niissä oli hieman eri lähestymistapa kuin perinteisillä, suoraan kuluttajille suunnatuilla kursseilla. Ohjeistuksessa annettiin vinkkejä omien kurssien pitämiseen, testikäytettiin uusia tuotteita ja ylipäätään painotettiin tuotteiden markkinointia.

askartelu

Itselleni jäivät mieleen nämä Artistic traiding Blockit. Eli kuutiot, joissa ideana on tehdä art journaling tyyppistä luovaa kuvittamista kolmiuloitteiseen muotoon. Näiden tekeminen oli tosi mukavaa ja tehdessä mieleen tuli todella monia ajatuksia, miten kuutiota voisi käyttää. Kuutioita varten on olemassa erikokoisia Sizzix- stansseja, mutta tälläisten luominen ilman stansseja ei vaadi kuin hieman mielikuvitusta!

askartelu

Sizzixin työpajassa oli pääosassa selkeys ja helposti toteutettavuus. Tämä oli mielestäni selkeä trendi, ikään kuin vastapainona toisessa vaaka kupissa olevalle Mixed media trendille.

askartelu

Messuosastot olivat toinen toistaan upeampia. Ehkä eniten erottui Sizzixin upea osasto, jossa jokaiselle uudelle sarjalle oli luotu tunnelmaltaan erilainen soppi. Monia stansseja pääsi myös kokeilemaan make & take pajoissa. Saimme myös muutamia stansseja kotiin viemisiksi.Itseäni kiinnostavat kovasti nuo tässä kuvassa näkyvät sudenkorennot, perhoset ja ampiaiset.Messuilla ovat esillä kaikki merkittävimmät yritykset sekä Amerikasta, että Euroopasta. Mukana on myös Aasialaisia yrityksiä, joten hyvin kansainvälinen tapahtuma on kyseessä. Myös osallistujia messuilta on kaikista maailman kolkista. Me Suomalaiset olimme monille eksoottinen lisä, mutta itse istuin yhdellä kurssilla Hong Kongilaisen skräppäyskaupan omistajan vieressä.

Askarteluideoita


askartelu
Tämä kortti on Basic Greyn uusista kokoelmista.

Osastot oli rakennettu niin, että esillä olivat valmistajien tuotteet ja Desing teamien tekemät valmiit projektit. Aikaisemmin messuilta käyneiltä kuulin, että valmiita projekteja oli esillä aiempaa vähemmän.  Se mikä pisti omaan silmääni ensikertailaisena oli, että netin välityksellä tiedämme yleensä helposti kenen suunnittelijan työ on kysessä, mutta messuilla valmiiden projektien tekiöitä ei tiedä, ellei kyseessä ole suunnittelija, jolla on oma mallisto. Tämä on harmi, sillä esillä oli todella upeita projekteja!

askartelu

Messut järjestettiin Anaheimin messukeskuksessa, joka sijaitsi aivan DisneyLandia vastapäätä. Messuilla oli kuitenkin sen verran intensiivinen tunnelma, että siellä emme ehtineetpyörähtää. Täytyy jättää jotakin myös seuraavalle ressulle!

Messujen jälkeen meillä oli vielä mahdollisuus vierailla Santa Monicassa. Ilma oli lämmennyt mukavasti ja päivällä lämpötila kipusi yli kolmeenkymmeneen. Pieni rantaloma oli täydellinen päätös mahtavalle matkalle!

4 kommenttia

  1. Hieno reissu teillä on kyllä ollut! Kiitos jakamisesta :)

    VastaaPoista
  2. Kiva päästä teidän matkalaukussa mukaan :D

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva lukea ja nähdä näitä teidän kuvia reissusta! JA nähdä tässä kevään päälle miten siellä ehditte inspiroitumaan : )

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!